Botë

Zelenskyy fton Trumpin në Kiev, por me një kusht: Nëse ndalon…

Zelensky parashikon një “shtator të fuqishëm” për Ukrainën: Në javët në vijim presim…
Presidenti ukrainas tha se ish-presidenti i SHBA-së do të ishte i mirëpritur ta vizitonte atë në kryeqytet, për sa kohë që Trump është në gjendje të ndalojë luftën me Rusinë brenda 24 orëve, siç kishte premtuar dikur.

Trump është mburrur se, nëse do të ishte president, ai mund t’i jepte fund luftës menjëherë, duke këmbëngulur se Zelenskyy dhe presidenti rus Vladimir Putin bien dakord për një zgjidhje, duke këmbëngulur se ai ka një marrëdhënie të mirë me të dy udhëheqësit. Trump, gjatë karrierës së tij politike, vazhdimisht ka shpërthyer mbi Putinin, i cili nisi një pushtim të plotë të Ukrainës në shkurt 2022 që ka marrë dhjetëra mijëra jetë.

“Po, ju lutem, Donald Trump, ju ftoj në Ukrainë, në Kiev”, tha Zelenskyy, në një intervistë që do të transmetohet të premten në mbrëmje me transmetuesin britanik Channel 4 Neës. “Nëse mund ta ndaloni luftën për 24 orë, mendoj se do të ishte e mjaftueshme të vini në Kiev, në çdo ditë që jam këtu”.

Zelenskyy shtoi se, nëse Trump ka një “formulë” për përfundimin e luftës, ai dëshiron të dijë se çfarë është ajo.

Megjithëse Ukraina është në ankth për të kultivuar lidhje me kandidatin kryesor republikan dhe aleatët e tij përpara zgjedhjeve presidenciale të nëntorit në SHBA, Zelenskyy ka çdo arsye për të qenë i kujdesshëm ndaj njeriut që ka pak oreks për mbështetjen e vazhdueshme të rezistencës së Ukrainës kundër pushtimit rus.

Në të vërtetë, Trump ka lavdëruar Putinin për “zgjuarsi” duke pushtuar “një vendndodhje të madhe, një pjesë të madhe toke me shumë njerëz”, ndërsa ka marrë vetëm një goditje relativisht të vogël sanksionesh.

Related Posts