Biznes

Kush janë “fast-food”-et apo shitësit e hamburgerave që fitojnë më së shumti në Maqedoni?

“Plaset – Doner and Burger” dhe “Sanduiçara – 7” nga Shkupi janë industritë më të mëdha dhe më të suksesshme të ushqimit të shpejtë në Maqedoninë e Veriut, sipas fitimit të arritur për vitin e kaluar.

Dy “shitësit” e hamburgerëve po bëhen rivalë në garë, pasi vitin e kaluar kanë pasur fitime identike, analizon portali Faktor.

“Plaset – Donner and Burger” kishte 67 punëtorë të regjistruar në vitin 2023, ndërsa “7” me 95.

“Plaset” posedon dy furra buke, një mishtore dhe një hotel, përveç dy pikave të shitjes në Bunjakovec, ka edhe një në qendër të Shkupit, një në Çair dhe disa në qendra tregtare në kryeqytet dhe në Tetovë. Ka rritje të të ardhurave prej 37 për qind dhe fitim prej 122 për qind. “7” ka vetëm katër pika në Qendër, Karposh, Aerodrom dhe Gazi Babë, si dhe një punëtori në Kisella Vodë.

Në vendin e tretë për nga fitimi është “Royal Philandre”, kompania që zotëron “Royal Burger” në Shkup.

Në Top-5 dyqanet më të njohura të sanduiçëve janë “Khan International” dhe “Tab Limited”, të cilët ende e shfaqën vitin 2023 me humbje. “Tab Limited”, e cila zotëron ekskluzivitetin për piceritë “King Burger”, “Usta Donerji” dhe “Sbarro”, ka të ardhurat më të larta nga të gjitha, dhe gjithashtu një numër të madh punonjësish – 178. Ka deri në 18 pikat e shitjes, nga të cilat më të njohurat janë në aeroportin e Shkupit, sheshi i Shkupit, qendrat tregtare të Shkupit dhe dy në Tetovë.

Khan International zotëron ekskluzivitetin e KFC. Të gjashtë pikat e shitjes që i posedon janë në Karposh, dy në Gazi Babë, Butel, Aerodrom dhe Tetovë dhe shumica e tyre janë në qendra tregtare.

Related Posts