Botë

Ja kush paguhen më pak në Gjermani?

Në Gjermani pastruesit fitojnë rreth 1000 euro më pak se paga mesatare.

Në asnjë profesion tjetër punëtorët nuk fitojnë aq pak sa në sektorin e pastrimit. Në këtë industri, paga mesatare mujore bruto është 2,493 euro – kjo rrjedh nga të dhënat e Entit Federal të Statistikave, raportojnë mediat gjermane.

Në vendin e dytë në mesin e profesioneve që fitojnë më pak janë profesionet bujqësore me një pagë mesatare prej 2531 euro.

Në vend të tretë renditen profesionet e turizmit, hotelerisë apo hotelierisë. Sipas shifrave, paga mesatare këtu është 2634 euro në muaj. Paga mesatare bruto në Gjermani është 3698 euro.

“Nëse njerëzit që luajnë një rol kyç në mbajtjen e këtij vendi punojnë dhe fitojnë mbi 1000 euro në muaj më pak se paga mesatare, atëherë kjo nuk ka të bëjë fare me performancën e drejtë”, tha partia BSV.

Pagat janë shumë të ulëta.

Të dhënat i referohen prillit 2023 dhe janë paga mesatare bruto me kohë të plotë, duke përjashtuar përfitimet speciale, pagesat e pushimeve dhe bonuset e Krishtlindjeve. Sipas statistikave, më së paku kanë fituar punëtorët ndihmës në bujqësi me pagë mujore prej 2154 euro, pastruesit me 2527 euro dhe magazinierët me pagë mesatare mujore prej 2832 euro.

Kur kërkoni për pastrues shtëpi private, tarifat për orë ndryshojnë. Pastruesit e vetëpunësuar mund të rezervohen në platforma të ndryshme për rreth 13 deri në 26 euro. Vlerësimi i saktë i pagave është më i vështirë në këtë sektor sesa për punonjësit me kohë të plotë, pasi pastrimi në shtëpi private shpesh bëhet në mënyrë të paligjshme.

Related Posts