Shëndet & Style

Ja disa këshilla së çfarë duhet të përdorni nëse keni dhimbje koke në shtatzani

Keni dhimbje koke gjatë shtatzanisë? Ja çfarë duhet të dini në lidhje me medikametet që mund të përdorni ose jo.

Përsa i përket dhimbjeve të kokës gjatë shtatzanisë, fillimisht këshillohet të përdoret mënyra e lehtësimit të dhimbjes me anën e masazhit apo agopunkturës, duke evituar gjithashtu faktorët ambientalë të cilët e stimulojnë me tepër atë.

Nëse këto metoda nuk rezultojnë efikase, mund të mbetet si alternativë paracetamoli, i cili ka veti anti-inflamatore dhe anti-dhimbje. Nëse edhe ky medikament nuk do të lehtësonte dhimbjet e kokës, mund të mbetej si alternativë përdorimi i anti-inflamatorëve jo steroidë si aspirina, ibubrofeni dhe indometacina. Kujdes me përdorimin e tyre gjatë trimestrit të parë, të cilat duhet të evitohen, sepse mund të shfaqin pasoja negative në qarkullimin kardiak të fetusit.

Related Posts