Shëndet & Style

Disa përfitime shëndetësore që marrim nga bananet

Bananet janë një ushqim shumë i mirë mes-shuajte që mund ta merrni me vete, ngase ato sigurojnë karbohidratet në formën e sheqernave që lirohen shpejtë, e që trupi juaj mund t’i përdorë për energji të menjëhershme.

Pas një stërvitjeje intensive, trupi juaj përdorë këto karbohidrate pë të furnizuar dhe riparuar fibrat e muskujve që janë zbërthyer.

Bananet janë ushqimi, ndër të vetmit që përdoret gjatë aktiviteteve sportive, sidomos në sportin e Tenisit.

Një lojë mes dy lojtarve në këtë sport di të zgjas me orë, sidomos në katër turnet madhor ku fituesit i duhen 3 seta për ta fituar meçin, shpeshëherë rezultati i barabartë 2 me 2, zgjat lojën për shumë minuta, kësisoj lojtarët kanë nevojë për energji, nevojë kjo që e plotësojnë me konsumimin e bananes.

Më poshtë do ju sjellim disa nga vetitë kryesore të bananes:

-Është i pasur me kalium

-Përmirëson sistemin e tretjes

-Rrit disponimin

Bananet përmbajnë një amino acid të quajtur triptofan. Triptofani përdoret për të prodhuar serotonin, një nga “hormonet e lumtura” kryesore. Nivelet e shëndetshme të punës së serotoninës për të ngritur gjendjen shpirtërore dhe për të parandaluar çrregullimet e humorit, si ankthi dhe depresioni.

– Burim i mirë i Manganit

– Ndihmon për humbje peshe

– Përmirëson funksionimin e veshkave

– Mbështet shëndetin e zemrës

– Numër më i ulët kalorish krahasuar me “snack” e tjerë për energji.

Related Posts