Shumica e njerëzve lahen çdo ditë, por kjo sipas ekspertëve është e tepruar. Ekspertët dermatologë thonë se njerëzit e teprojnë me dushin e përditshëm. Dushi i tepruar përthan lëkurën dhe prish ekuilibrat e vajrave mbrojtës të lëkurës.

Për pasojë, dushi i përditshëm është i panevojshëm, sipas ekspertëve. Në muajt e ngrohtë të verës, dermotologët thonë se njeriu duhet të marrë në konsideratë mjedisin, aktivitetin dhe vetë trupin. Për shembull, klima e lagësht nënkupton që trupi përthith më shumë papastërti që nxjerr në pah nevojën për tu larë më shumë.

Për më tepër, njerëzit që kryejnë aktivitet fizik që nënkupton djersitje më të madhe, duhet të rrisin dozat ditore të dushit. Dermatologët thonë që të tregoni kujdes me lëkurën. Mbajeni ujin të vakët që të pengoni përtharjen e lëkurës.

Uji i vakët mirëmban qarkullimin e gjakut dhe përmirëson imunitetin.

Ju nuk duhet ta fërkoni lëkurën me ashpërsi me peshqir sepse do ta dëmtoni.

Dermatologët shprehen se ju duhet të