Maqedoni

Studentët paralajmërojnë protestë, nuk u janë dhënë subvencionet

Rezistenca studentore i bashkohet protestës së paralajmëruar për nesër nga asambleja studentore universitare në UKIM para Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

“Ne si një organizatë joformale studentore u koordinuam dhe vendosëm që protesta të jetë nga ora 14:00 në të njëjtin vend të së njëjtës ditë. Vetëm të bashkuar mund të luftojmë për të drejtat tona studentore, thonë nga atje dhe ftojnë ata që do t’i bashkohen protestës të sjellin bilbil, pankarta dhe shumë energji”.

Më herët ata thanë se pavarësisht njoftimeve të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës se bursat për muajin tetor dhe të tjera do të paguhen më 1 shkurt si afat, llogaritë e transaksionit të studentëve kanë mbetur bosh.

“Fondet që sot nuk i kemi dhe jemi të detyruar t’i përdorim për të mbuluar shpenzimet e regjistrimit në një semestër dhe shpenzimet e tjera të studimit në vazhdim. Po ashtu, prej dy vitesh po thyejnë të gjitha afatet për fillimin e rikonstruksionit të konvikteve studentore, të cilat janë në kushte nën standarde dhe shumë herë deri më tani është premtuar që rikonstruksioni të fillojë sa më shpejt”, thuhet në Thirrja e Rezistencës Studentore.

Related Posts