Shëndet & Style

Si të flemë më mirë në mot të nxehtë, sipas ekspertëve të gjumit

Studimet tregojnë se temperaturat e larta e bëjnë të vështirë të biesh në gjumë dhe të qëndrosh në gjumë, gjë që dëmton sistemin imunitar, sistemin kardiovaskular, performancën njohëse dhe gjendjen shpirtërore.

Gjatë gjithë natës, trupi qarkullon nëpër faza të ndryshme të gjumit. Për shkak se rregullimi i temperaturës së trupit tuaj është më pak efektiv gjatë fazave të caktuara, një dhomë e nxehtë mund t’ju zgjojë në mënyrë që trupi juaj të mund të rifillojë termorregullimin, tha Robbins.

“Kjo është arsyeja pse temperatura është një komponent kaq kritik i një gjumi të shëndetshëm të natës”, shtoi ajo.

Related Posts