Shëndet & Style

Shenjat paralajmëruese të kancerit të prostatës që nuk duhet t’i injoroni

Gjëndra e prostatës është një gjëndër në formë arre, e vendosur pak nën fshikëzën urinare dhe sipas ekspertëve të shëndetit, kur gjëndra zmadhohet në madhësi, ajo prodhon simptoma si urgjenca e urinimit, Nocturia (zgjimi gjatë natës më shumë se dy herë për të urinuar), rrjedhje, tendosje për të urinuar dhe evakuim jo i plotë i fshikëzës.

Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, rreth një në tetë burra do të diagnostikohet me një mundësi të kancerit të prostatës.

Fatkeqësisht, shumica e shenjave dhe simptomave të përshkruara më sipër mbeten të njëjta për zmadhimin beninj të prostatës (BPH) ose kancerin e prostatës.

Related Posts