Maqedoni

Protestohet në FSSH, nuk pajtohen që zgjidhja të kërkohet pas zgjedhjeve

BRANKO AXHIGOGOV, KRYETARI I ORGANIZATËS SINDIKALE TË FSSH-SË

“Duke pasur parasysh se ata vetë kanë paralajmëruar se nuk planifikojnë të marrin asnjë vendim për këto çështje deri në formimin e Qeverisë së re, mbetet pyetja pse ekziston Bordi Drejtues, do të ishte më etike të largohej dhe të zgjidhej një e re. Nëse kjo nuk zgjidhet deri më 15 maj, do të kemi protesta paralajmëruese në të gjitha qytetet. Nëse çështja nuk zgjidhet deri më 1 qershor atëherë do të hyjmë në grevë të përgjithshme”.

Ai sqaroi se po kërkojnë harmonizimin e pagave me pagën minimale, sjelljen e një pike vlerësuese dhe  shkarkimin e gjithë Bordit Drejtues.

BRANKO AXHIGOGOV KRYETARI I ORGANIZATËS SINDIKALE TË FSSH-SË

“Nuk kemi shpjegim dhe nuk e dimë pse ka ndodhur kjo. Pas një greve të tillë të punëtorëve të FSSH-së dhe përderisa ne jemi organizata e dytë sindikale më e madhe në administratën shtetërore, thjesht e kuptojmë se atyre nuk u intereson”.

Të punësuarit thonë se  praktikisht pas 31 majit, punëtorët do të marrin pagë më të ulët për 15 %, sepse zgjidhja aktuale e Qeverisë është afatshkurtër. Ata apeluan të gjitha organet kompetente që të gjejnë zgjidhje për këtë problem. “I bëjmë thirrje menaxhmentit të FSSH-së dhe bordit të drejtorëve që të caktojnë një mbledhje urgjente në të cilën do të merren vendime si për rregullimin e pagës ashtu edhe për ruajtjen e pagave aktuale të punëtorëve” thane të punësuarit e FSSH-së.

Related Posts