Rajon

Moti i keq në Bullgari lë pa energji elektrike mbi 1 mijë rajone

Në Bullgari më shumë se 1000 rajone janë shkëputur nga rrjeti elektrik dhe në shumë vende është ndërprerë qarkullimi rrugor dhe hekurudhor, në disa vende edhe ai ajror.
Për shkak të kushteve të jashtëzakonshme të motit, kryeministri bullgar Nikolaj Denkov thirri një mbledhje të jashtëzakonshme të kabinetit.

Situata është veçanërisht shqetësuese në verilindje të vendit, ndërsa një pjesë e popullsisë së Sofjes ka mbetur pa energji elektrike.

Në shumë pjesë të vendit reshjet e borës shoqërohen me rrëqethje të forta ere, ndaj qeveria ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në disa rajone.

Ministri i Mbrojtjes Todor Tagarev njoftoi se ushtria është në gatishmëri dhe përgjegjësit ende po diskutojnë se si do të mbahen mësimet në rajonet më të goditura, njoftoi agjencia bullgare e lajmeve BTA.

Related Posts