Maqedoni

KSHZ: Zgjedhje të drejta dhe demokratike, të organizuara me sukses

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve shpalli informacionin e parë për daljen në zgjedhje. KSHZ-ja i vlerësoi zgjedhjet si të drejta dhe demokratike dhe të organizuara me sukses.

“Zgjedhjet ishin të drejta dhe demokratike, të organizuara me sukses, të zhvilluara me profesionalizëm, të gjitha rregullat, procedurat dhe procedurat u respektuan plotësisht. Të gjithëve iu dhanë të drejta të barabarta votimi dhe u respektua vullneti i lirë i qytetarëve. Faleminderit të gjithë qytetarëve që votuan.Pavarësisht se kemi pasur zgjedhje paralele, KSHZ-ja i ka zhvilluar në mënyrë profesionale dhe sipas ligjit. Deri në orën 18:30 mbërritën të dhënat e zgjedhjeve presidenciale, votuan 46.31%, tani mund të themi se ka përfunduar censusi.Pjesëmarrja më e madhe ishte në Novaci me 72,76%, më e ulëta në Likovë 7,35%. Krahasuar me raundin e parë, një rënie prej 3%. Pjesëmarrja në parlamentaret është 53.30%. Pjesëmarrja më e madhe është në Novaci, 74,85%. Pjesëmarrja më e ulët në zgjedhjet parlamentare Qendra Zhupa 18.60%. Kemi rritje nga zgjedhjet e fundit prej 7,43%”, tha Aleksandar Dashtevski, kryetar i KSHZ-së.

Related Posts