BiznesMaqedoni

Kovaçevski: Tarifa e lirë sukses i trasformuar nga kriza energjetike

Kryeministri maqedonas, Dimitar Kovaçevski, theksoi suksesin e politikave të qeverisë në menaxhimin e krizës energjetike, duke konvertuar sfidat në mundësi. Në një intervistë për “Fokus”, Kovaçevski bëri të ditur se Maqedonia e Veriut ka siguruar prodhim të besueshëm të energjisë, duke arritur të zvogëlojë ndërprerjet dhe të kthejë tarifën e lirë ditore për familjet.

Gjatë intervistës, Kovaçevski theksoi se kompania energjetike, SHA ESM, ka kryer aktivitete të rregullta të mirëmbajtjes dhe remontit të objekteve prodhuese, duke siguruar furnizim të qëndrueshëm me energji elektrike dhe termike gjatë sezonit të ngrohjes. Ai theksoi gjithashtu se investimet në burime të rinovueshme të energjisë dhe rritja e kapaciteteve janë thelbësore për garantimin e stabilitetit energjetik.

Kovaçevski vlerësoi rolin e Maqedonisë së Veriut në tranzicionin energjetik dhe theksoi se vendi është lider në rajon, duke miratuar një strategji të bazuar në parimet e Marrëveshjes së Gjelbër të Bashkimit Evropian. Ai shtoi se Maqedonia e Veriut ka shndërruar vendin në një qendër të gjelbër të energjisë, duke bërë pionerizmin në tranzicionin energjetik në Ballkanin Perëndimor.
Gjithashtu, kryeministri Kovaçevski theksoi përpjekjet për të mbrojtur qytetarët nga goditjet e çmimeve të energjisë, duke siguruar subvencione dhe mbështetje financiare për kategoritë më të cenueshme. Ai përmendi masat e ndërmarra për subvencionimin e çmimit të energjisë elektrike, duke rikthyer tarifën e lirë ditore dhe duke siguruar mbështetje për familjet në nevojë.

Related Posts