Biznes

Këto janë dhjetë shtetet në botë me borxhin më të lartë qeveritar

Dhjetë shtetet e botës me borxhin më të lartë qeveritarë në kuadër të GDP-së, janë Japonia, Greqia, Eritrea, Italia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bahrain, Sri Lanka, Spanja, Franca dhe Kanada.

Faqja “World of Statistics” ka publikuar në platformën X, statistikat e shteteve botërore me borxhin më të lartë qeveritar krahas Bruto Prodhimit Vendor.

Sipas “World of Statistics”, Japonia ka borxhin më të lartë në botë me 264%, Greqia 173%, Eritrea: 164%, Italia 142%, SHBA 129%, Bahrain 120%, Sri Lanka 114%, Spanja 112%, Franca 112%, Kanada 107%, Britania e Madhe 97.7%, Pakistani 89%, Xhamajka 86.2%, Argjentina 85%, Ukraina 78.4%, Kina 77.1%, Finlanda 73.3%, Brazili 72.87%, Afrika e Jugut 67.4%, Kenia 67.3% dhe Gjermania 66.1%.

Po ashtu sipas këtij raporti, vazhdojnë shtetet tjera pas Gjermanisë: Tailanda 60.96%, Philippines 60.9%, Izraeli 60.9%, Malaysia: 60.4% Netherlands: 50.1%, South Korea: 49.6%, Katar: 46.9%, Irak: 43.3%, Nepal: 41.4%, Indonesia: 39.9%, Nigeria: 38%, Norvegji: 37.4%, New Zealand: 35.9%, Iran: 30.6%, Arabia Saudite: 30%, Suedia: 32.9%, Turqia: 31.7%, Australia: 22.3%, Estonia: 18.5%, Rusia: 17.2% dhe Kuvait: 3.4%.

Ndërsa, në këtë publikim nuk janë përfshirë vendet e Ballkanit.

 

Related Posts