Sipas mediave turke, mjekët vendosen menjëherë që të kryenin një ndërhyrje kirurgjikale ndaj zonjës për të ndaluar gjakderdhjen, por edhe për të verifikuar më tej masën e madhe në bark.

Pasi e hapën, mjekët konstatuan një tumor me peshë 10 kilogram. Mediat lokale raportojnë se stafi mjekësor është shprehur se nuk kishte hapur ndonjëherë një rast të ngjashëm dhe se tumori ishte tepër i madh.

 64-vjeçarja gëzon tani shëndet të plotë, ndërkohë që rasti po studiohet nga mjekët.