AktualeShqipëri

Google vishet kuq e zi, uron shqiptarët për 111-vjetorin e Pavarësisë

“Google” i ka bërë një dhuratë Shqipërisë me rastin e 111-vjetorit të Pavarësisë.

Në faqen kryesore të motorit të kërkimit është vendosur në gift flamuri kuqezi në një sfond qielli.

Po ashtu qytetarët në Shqipëri nëse klikojnë mbi ikonën e flamurit mund të lexojnë një shpjegim dhe urim për ditën e Pavarësisë.

“Sot Google feston Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë ose Dita e Pavarësisë në shqip. Në këtë ditë të vitit 1912, kongresi shqiptar u mblodh në qytetin e Vlorës dhe votoi për shpalljen e pavarësisë nga sundimi osman.

Festimet nisin në kryeqytetin e Tiranës ku Presidenti dhe Kryeministri marrin pjesë në ceremoninë e ngritjes së flamurit. I paraqitur në veprën e sotme artistike, flamuri kombëtar i Shqipërisë përmban një sfond të kuq me një shqiponjë të zezë me dy koka në qendër. Flamuri u valëvit për herë të parë në këtë ditë në vitin 1912. Në ditën e Pavarësisë, ai mbulon ballkone, dritare, madje edhe njerëz si një simbol i krenarisë kombëtare.

Related Posts