AktualeBotë

Burgjet e Izraelit të mbushur me fëmijë dhe gra palestinezë!

Përpara ditës së pestë të armëpushimit Izrael-Hamas, Izraeli ka liruar 150 të burgosur palestinezë në këmbim 69 pengjeve të marra nga Hamasi.

Nga të gjithë të burgosurit e liruar deri më tani, 98 u ndaluan pa akuza. Nga të burgosurit e liruar 119 ishin fëmijë dhe 31 të tjerët ishin gra.

Sipas informacionit të kombinuar të lëshuar nga Klubi i të Burgosurve Palestinez dhe autoritetet e burgjeve izraelite, 33 të burgosur palestinezë u liruan në grup të hënën, ku përfshiheshin 30 fëmijë që ishin 18 vjeç e lart. Nga 30 adoleshentë, 29 janë djem dhe një vajzë 15-vjeçare.

Izraeli shpesh i vendos palestinezët nën paraburgim administrativ, një praktikë e kritikuar gjerësisht në të cilën, një i burgosur nuk është në dijeni të ndonjë akuze kundër tyre dhe çështja e tyre nuk i nënshtrohet asnjë procesi ligjor.

Në fillim të tetorit, më shumë se 1200 palestinezë po mbaheshin në paraburgim administrativ, shifra më e lartë në më shumë se tre dekada, sipas grupeve izraelite dhe palestineze të të drejtave të njeriut.

Arrestimet janë rritur në mënyrë dramatike që nga sulmet vdekjeprurëse të Hamasit më 7 tetor. Deri në 2,070 arrestime u dokumentuan në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe Jerusalemin vetëm në atë muaj, sipas Shoqërisë Palestineze të Burgosurve, një organizatë joqeveritare e përkushtuar për të adresuar shqetësimet e palestinezëve të burgosur në burgjet izraelite. Kjo shifër përfshin 145 fëmijë dhe 55 gra.

Related Posts