Shëndet & Style

Gjashtë shenja të hershme që tregojnë se një person ka diabet

Diabeti mund të çojë në komplikime serioze shëndetësore nëse nuk trajtohet siç duhet. Kjo gjendje bën që nivelet e sheqerit në gjak të bëhen shumë të larta, duke rritur rrezikun e problemeve serioze me sytë, këmbët, zemrën dhe nervat.

Ndonjëherë është e vështirë të shihen simptomat e sëmundjes, kështu që kiropraktori Eric Berg veçoi gjashtë shenja të hershme që mund të tregojnë se një person ka diabet.

Si tregues i parë, kiropraktori vë në dukje sjelljen rreth ushqimit dhe shpjegon se është shumë e vështirë për njerëzit të anashkalojnë një vakt, edhe pse nuk janë vërtet shumë të uritur.

“Ju mund të jeni nervoz kur nuk hani, por ndiheni më mirë ose më mirë të jeni pranë kur jeni duke ngrënë,” shpjegon ai, shkruan Index.hr, transmeton Klankosova.tv.

Në një video të postuar në kanalin e tij në YouTube, kiropraktori përshkruan të gjitha mënyrat se si trupi tregon shenja të sëmundjeve të caktuara, përfshirë diabetin. Përveç nervozizmit që lidhet me dietën, ai veçoi edhe tregues të tjerë të kësaj sëmundjeje:

Dëshirat për karbohidrate

Nevoja për të fjetur pas ngrënies

Qepallat e fryra

Shikimi i dëmtuar

Nevoja e shpeshtë për të urinuar

Për të trajtuar ose parandaluar zhvillimin e kësaj sëmundjeje, Berg rekomandon shmangien e ngrënies së shumë ushqimeve, agjërimin me ndërprerje dhe ndjekjen e një diete më të shëndetshme.

Related Posts