Shëndet & Style

Gabimi që njerëzit e lumtur nuk e bëjnë pothuajse kurrë

Gjithçka rrotullohet rreth mënyrës se si mendoni. Nga mënyra se si i perceptoni gjërat dhe nga ajo që lejoni të ndikojë tek ju dhe çfarë jo. Dhe pikërisht aty është “sekret” i njerëzve të lumtur, në faktin se ata shmangin mendimet e këqija.

“Gjithçka që po ndodh në jetën tuaj tani është rezultati përfundimtar i të menduarit”, tha David Ahearne, folës i shquar dhe autor i librit “Aksidente të lumtura”.

Sipas Achiarn, modelet e mendimit që secili person kultivon bëhen plani për përvojat e tyre të ardhshme. Kjo është arsyeja pse nëse nuk jeni të kënaqur me atë që po ndodh në jetën tuaj sot, ndoshta është koha të rishikoni dhe të ndryshoni rrënjësisht thelbin e mendimeve tuaja. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni menjëherë të gjitha modelet tuaja të mendimit, sepse është praktikisht e pamundur.

Mirëpo, mund të ndryshoni gjëra të vogla, si p.sh. të marrësh një rrugë tjetër për në punë, të shikosh një lloj tjetër shfaqjeje, të bësh diçka ndryshe para se të shkosh në shtrat nga zakonisht, të ndalosh së shikuari në telefonin tënd të parin pas zgjimit në mëngjes.

Related Posts