Sport

FIFA i bën thirrje Brazilit: Zgjidhni Presidentin e ri ose rrezikohet pezullimi

FIFA paralajmëroi Brazilin se mund të pezullojë ekipet kombëtare dhe klubet e tij nga garat ndërkombëtare nëse nuk zgjidh çështjen e Presidentit të Federatës së Futbollit.

FIFA tha në një letër drejtuar një ekzekutivi të futbollit brazilian se organi i futbollit mund të përballet me pezullim nëse nuk e dëgjon thirrjen e tij për të zëvendësuar Ednaldo Rodrigues si president.

Një gjykatë në Rio de Zhaneiro hoqi Rodrigues dhe të gjithë të emëruarit e tij në CBF nga detyra më 7 dhjetor për shkak të parregullsive në zgjedhjen e tij vitin e kaluar. Dy gjykatat më të larta të Brazilit e mbështetën atë vendim javën e kaluar. Organi qeverisës i futbollit FIFA refuzon historikisht ndërhyrjen e qeverisë dhe të palëve të treta në shoqatat e saj anëtare, të cilat në fund mund të lënë pesë herë fituesin e Kupës së Botës Brazilin jashtë garave të mëdha derisa kriza të zgjidhet.

FIFA dhe trupa e futbollit të Amerikës së Jugut CONMEBOL thanë në letër se do të formojnë një komision për të diskutuar çështjen në Brazil më 8 janar.

Dokumenti thotë gjithashtu se çdo ndërhyrje e parregullt në shoqatat anëtare të saj “mund të çojë në sanksione siç parashikohet në Statutet e FIFA-s, duke përfshirë një pezullim.

Rodrigues fillimisht mori detyrën si president i përkohshëm në 2021 pasi paraardhësi Rogério Caboclo u pezullua. Mediat lokale raportuan se ai është aktualisht në negociata me drejtues të tjerë të futbollit brazilian për të konkurruar sërish për presidencën në zgjedhjet e reja ose për të mbështetur një kandidat tjetër.

Related Posts