Botë

Batalioni siberian i Ukrainës stërvitet në luftimet e dimrit

Në një zonë të panjohur, të mbuluar me borë të Ukrainës, ushtarët po stërviten për të luftuar në kushte të vështira dimri.

Megjithatë, disa nga këta ushtarë tashmë dinë shumë për të ftohtin e ashpër të dimrit. Ata janë nga Batalioni Siberian relativisht i ri i Ukrainës, i cili ka rekrutë nga Rusia në radhët e tij.

Këta rekrutë rusë janë kryesisht rebelë nga rajonet e Siberisë me popullsi të madhe indigjene. Ata kanë ndërruar anët për të luftuar kundër asaj që ata thonë se është imperializmi i brendshëm i Rusisë kundër popullit të tyre – dhe nga jashtë kundër popullit të Ukrainës.

Shumë burra nga rajonet e tyre janë thirrur për të luftuar në pushtimin e Ukrainës nga Rusia.

Një nga ata që u larguan nga Rusia për t’u bashkuar me Batalionin e Siberisë, i tha më parë Reuters: “Unë nuk dua të kem asnjë pjesë në ato krime të tmerrshme që bëri vendi im brenda kufijve të tij, dhe ajo që është më e tmerrshme, masat në fuqi që tani po vrasin mijëra ukrainas.”

Related Posts