AktualeMaqedoni

Arsovska: Siguruam qese termos insuline me freon për 300 fëmijë me diabet tip 1

Qyteti i Shkupit ka siguruar qese termos insuline me freon për 300 fëmijë me diabet tip 1, të cilat lehtësojnë ruajtjen dhe mbajtjen e insulinës që ata përdorin në një temperaturë konstante. Në hapësirat e qytetit të Shkupit, kryetarja Danela Arsovska së bashku me Katerina Jovanovskën, anëtare e komisionit për promovimin e të drejtave të pacientëve dhe anëtare e Këshillit të Qytetit të Shkupit dhe përfaqësues të Shoqatës për Diabet të Fëmijëve në Maqedoni, Balans MK dhe Sindikata e Diabetikëve të Maqedonisë në mënyrë simbolike shpërndanë qeset me insulinë termos.

Para të pranishmëve iu drejtua dr. Aleksandra Jançevska, shefe e Departamentit të Endokrinologjisë në Klinikën për sëmundje të fëmijëve, Natasha D. Dimitrievska, kryetare e Balance MK, Tatjana Jordeva, sekretare e SZDM. Grupi i dytë i qeseve do të shpërndahet përmes Klinikës për Sëmundjet e Fëmijëve .

Ne i japim dorën të gjithë bashkëqytetarëve tanë që po përballen me sfida shëndetësore dhe bëjmë gjithçka brenda mundësive tona për t’ua lehtësuar jetën dhe funksionimin e përditshëm. Ne kujdesemi veçanërisht për më të vegjlit tanë, fëmijët, që fëmijërinë e tyre ta bëjnë sa më të sigurt dhe të shkujdesur. Pikërisht ky është qëllimi i këtij projekti, për t’ua lehtësuar jetën fëmijëve me diabet, të cilët do të mund të ruajnë siç duhet insulinën në një qese termos insuline me freon.

Qyteti i Shkupit është një përkrahës i fuqishëm përmes programeve të shumta sistematike, gjithëpërfshirëse dhe inovative për politikat shëndetësore dhe sociale me të cilat ne sjellim ndryshime në shoqëri dhe për të cilat punojmë me përkushtim dhe në vazhdimësi.

Iniciativa për blerjen e qeseve termos insulinë me freon për fëmijë deri në 18 vjeç me diagnozë të diabetit të tipit 1, e nisur nga Komisioni për avancimin e të drejtave të pacientëve të Qytetit të Shkupit, po zbatohet në mënyrë të përbashkët. aktivitet me Komisionin për përkujdesje sociale, fëmijësh dhe shëndetësore pranë Këshillit të Qytetit të Shkupit, në kuadër të Programit për aktivitete nga sfera e përkujdesjes sociale, fëmijëve dhe shëndetësore të Qytetit të Shkupit.

Related Posts