Maqedoni

Arsovska hapi manifestimin për qeverisje të mirë në nivel lokal në Ballkanin Perëndimor

Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, sot hapi manifestimin për qeverisje të mirë në nivel lokal në Ballkanin Perëndimor, organizuar nga OECD SIGMA.

– Qyteti i Shkupit si institucion udhëheqës në menaxhim të mirë në vetëqeverisjen lokale, me përpjekjet e administratës së qytetit, ata marrin mirënjohje në kornizat ndërkombëtare. Jemi të përkushtuar për përmirësimin e shërbimeve me synimin për të hequr barrierat administrative burokratike për të cilat qytetarët dhe sektori privat shpesh kanë kundërshtime. Në procesin e anëtarësimit në BE duhet të tejkalohen një numër i madh i sfidave dhe prioriteti ynë është të ofrojmë shërbime cilësore për qytetarët – theksoi Arsovska në hapje të tryezës.

Në kuadër të aktivitetit, OECD SIGMA prezantoi parimet e reja për menaxhimin në shumë nivele si segment i ri në administratën publike dhe bashkëpunimin në drejtim të ndërtimit të besimit në institucionet publike, me shkëmbimin e përvojave mes disa institucioneve nga Evropa. , në lidhje me mënyrën e koordinimit dhe bashkëpunimit me autoritetet lokale dhe rajonale për të mundësuar zbatimin më të mirë të projekteve. Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues nga autoritetet qendrore dhe lokale nga Ballkani Perëndimor, si dhe përfaqësues nga organizata ndërkombëtare.

Related Posts