Maqedoni

Ura hekurudhore në lumin e Zi afër Grackas është riparuar dhe qarkullimi hekurudhor nga Shkupi në Gjevgjeli mund të vazhdojë. Kompania publike Maqedonia Hekurudhat – Infrastruktura dje kreu një ngarkesë provë në urë, e cila ishte jashtë shërbimit për një muaj e gjysmë, dhe mori një vendim që treni për në Gjevgjeli do të jetë në gjendje të udhëtoj.

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski dje falënderoi për rehabilitimin e urës hekurudhore në lumin e Zi. “Urime për inxhinierët e zellshëm, punëtorët e ndërtimit dhe profesorët të cilët në 35 ditë ndërmorën një aktivitet kompleks ndërtimi për rindërtimin e shtyllës mbështetëse të urës hekurudhore afër Grackas,” shkroi Boçvarski.

Transporti hekurudhor në linjën hekurudhore Veles-Gjevgjeli u pezullua nga 14 nëntori për shkak të një shtylle të plasaritur të urës, pas së cilës u rregullua shtylla e mesme dhe mbështetjet kryesore të urës.

Related Posts