Botë

Zelensky përfundon vizitën në Norvegji

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka përfunduar vizitën e tij në Norvegji, pasi vendi u angazhua për një paketë të re financimi me vlerë 865 milion £.

Në një deklaratë, zyrtarët thanë se Zelensky falënderoi Norvegjinë për “mbështetjen e të gjitha vendimeve në favor të Ukrainës në fushën e betejës dhe mbronin jetën e ukrainasve… e ndihmuan vendin tonë të mbetet i fortë”.

“Në veçanti, u vu në dukje vendimi për një paketë mbështetjeje financiare shumëvjeçare për Ukrainën”.

Zelensky diskutoi gjithashtu “nevojat aktuale të ushtarëve ukrainas dhe forcimin e mbrojtjes së infrastrukturës civile”.

“Në veçanti, bëhej fjalë për sfidat për sistemin arsimor ukrainas për shkak të luftës, duke i pajisur shkollat ​​me streha për bomba”.

Related Posts