Maqedoni

Vrasja e Vanjës, Lloga: Së shpejti pritet ekstradimi i Palevskit

I dyshuari Lupço Palevski për vrasjen e Vanja Gjorçevskës dhe Pançe Zhezhovskit pritet së shpejti të ekstradohen nga Turqia në Maqedoni. Ministri i drejtësisë Krenar Lloga i cili është në kontakte me autoritetet turke thotë se janë dorëzuar kërkesa sikurse nëpërmjet ministrisë së drejtësisë, ministrosë së jashtme, ambadsadës së Maqedonisë në Turqi, por që duhet të pritet nëse i dyshuari Palevski do të shfrytëzojë mundësitë ligjore që ofron sistemi i drejtësisë në Turqi. Sipas Llogës nga e hëna të gjitha kërkesat do të shqyrtohen në Turqi.

“Kemi komunikim joformal me autoritetet turke, por është shumë herët për të biseduar për procedurën e mëtejshme sepse nuk e dijmë a do të përdoren ankesat ose gjërat tjera nga personi në fjalë në sistemin turk.”, tha ministri i drejtësisë, Krenar Lloga.

Related Posts