Maqedoni

VMRO-DPMNE: Kacarska ka lënë një faqe të zezë në historinë e Gjykatën Kushtetuese

Kur Kacarska të largohet nga posti udhëheqës, do të jetë festë për drejtësinë, ajo erdhi në post si shpërblim për dënimet e 27 prillit, thuhet në deklaratën e VMRO-DPMNE-së.

“Gruaja që ndihej e përmbushur në zbatimin e urdhrave politikë përmes ndëshkimeve drakoniane për konkurrentët politikë ishte turpi më i madh për postin e kryetarit të Gjykatës Kushtetuese në historinë e saj. Ajo erdhi në detyrë si shpërblim për dënimet e 27 prillit, pa prova.

Me Ruskoskën e turpëruar ishin dyshja që do të shënohet në faqet e zeza të historisë maqedonase. Ajo gjatë gjithë kohës ka shërbyer edhe si zëdhënëse e gjykatës për LSD dhe BDI.

Ajo është gjyqtarja e parë dhe e fundit kushtetuese e zgjedhur pasi e njëjta gjykatë më parë vendosi se ata kishin shkelur dispozitat kushtetuese. Kështu funksionoi gjyqësori në lulëzim, në të cilin Kacarska ishte një nga ekzekutorët kryesorë”, theksojnë nga VMRO-DPMNE.

Related Posts