AktualeMaqedoni

VLEN të hënën fillon grumbullimin e nënshkrimeve për kandidaturën e Arben Taravarit për president

Opozita shqiptare të hënën fillon grumbullimin e nënshkrimeve për kandidaturën e Arben Taravarit për president. Nga koalicioni VLEN thonë se janë tejkaluar të gjitha procedurat ligjore dhe programore brenda subjekteve për fillimin e nënshkrimeve. Ohran Muretezani deklaroi se nga dita e hënë do të vërehet se kush ka mbështetjen e qytetarëve, duke akuzuar BDI-në për grumbullimin e nënshkrimeve nëpër zyra partiake.

“Si fillim kemi tejkaluar të gjitha procedurat e brendshme brenda partive të koalicionit VLEN për aprovimin e kandidaturës së Taravarit. Pastaj i kemi respektuar të gjitha normat ligjore dhe e kemi deponuar kandidaturën në KSHZ. Ndërkohë kemi pasur si koalicion një qëllim që ta lëmë BDI-në që të bëjnë teatër politik dhe të shihet ndër ta paniku aq i madh për këto zgjedhje parlamentare dhe presidenciale duke filluar të mbledhin nënshkrime edhe nëpër selitë e partive të tyre. ndërsa neve u themi se nga nesër, ditë e hënë do të jenë dëshmitarë se si populli i mbledh nënshkrimet për kandidatin e opozitës, Arben Taravarin”, tha Orhan Murtezani, Koalicioni VLEN.

Thirrja për mbështetje i adresohet qytetarëve pa dallim të përkatësisë etnike dhe përcaktimeve politike. Kandidatura e Taravarit për president mbështetet nga Lëvizja Demokratike, Lëvizja Besa, Alternativa dhe përfaqësues të Lëvizjes Vetëvendosje në Maqedoni të Veriut. Ndërkohë kandidatët tjerë kanë vazhduar me grumbullimin e 10 mijë nënshkrimeve të nevojshme për të marrë pjesë në garën presidenciale edhe pse deri tani asnjëri prej tyre nuk ka siguruar firmat e mjaftueshme. Afati për dorëzimin e tyre në KSHZ përfundon më 8 mars.

Nga 13 kandidat sa janë paraqitur, vetëm dy prej tyre janë propozuar nga deputetët. Lista e kandidatëve të paraqitur mund të tkurret nga fakti se disa nga kandidatët mund të mos grumbullojnë nënshkrimet e nevojshme për të hyrë në garë./Alsat.mk

Related Posts