Botë

Trump renditet si presidenti më i keq i SHBA-së në histori, Biden në vendin e 14-të

Donald Trump përfundoi në vendin e 45-të dhe në fund të listës duke renditur presidentët amerikanë sipas madhështisë, duke pasuar edhe “shefat ekzekutivë historikisht katastrofikë”, të cilët nuk arritën të ndalonin luftën civile ose dështuan pasojat e saj.

Më keq për kandidatin e mundshëm republikan këtë vit, kundërshtari i tij i mundshëm, Joe Biden, debutoi në vendin e 14.

Rottinghaus, nga Universiteti i Hjustonit, dhe Vaughn, nga Universiteti i Karolinës Bregdetare, morën parasysh përgjigjet e 154 studiuesve, shumica e lidhur me Shoqatën Amerikane të Shkencave Politike.

Synimi, thanë autorët, “ishte të krijohej një renditje e madhështisë presidenciale që mbulonte të gjithë presidentët nga George Washington te Joe Biden”, në vazhdimësi të listave të tilla të përpiluara në vitin 2015 dhe 2018.

Abraham Lincoln, i cili fitoi luftën civile dhe i dha fund skllavërisë, u rendit i pari, përpara Franklin Delano Roosevelt, i cili e pa SHBA-në përmes Depresionit të Madh dhe Luftës së Dytë Botërore. Më pas erdhi George Washington, presidenti i parë, i cili fitoi pavarësinë nga Britania, Teddy Roosevelt, Thomas Jefferson dhe Harry Truman.

Barack Obama, presidenti i parë me ngjyrë, ishte i shtati./The Guardian

Related Posts