Botë

Trump në fjalimin e fushatës: Emigrantët po helmojnë gjakun e vendit tonë

Ish-presidenti i SHBA-së përdori të njëjtën shprehje “po helmojnë gjakun” gjatë një interviste për “National Pulse”, një faqe interneti me prirje të djathtë që u botua në fund të shtatorit.

Donald Trump ka thënë se emigrantët pa dokumente po “helmonin gjakun e vendit tonë” gjatë një fjalimi në New Hampshire.

Kandidati republikan presidencial përsëriti gjuhën që më parë ishte kritikuar si ksenofobike dhe që i bënte jehonë retorikës naziste.

Trump i bëri komentet gjatë një aktiviteti të fushatës, ku ai kritikoi numrin rekord të emigrantëve që tentonin të kalonin kufirin amerikan në mënyrë të paligjshme.

Ai ka premtuar se do të godasë imigracionin e paligjshëm dhe do të kufizojë imigracionin e ligjshëm nëse zgjidhet për një mandat të dytë katërvjeçar në detyrë.

Related Posts