AktualeMaqedoni

“Transparency Internacional”: Nivel i lartë i korrupsionit në Maqedoninë e Veriut

Transparence International

“Nuk ka pasur ndryshime të rëndësishme në situatën e të drejtave të njeriut në Maqedoninë e Veriut gjatë vitit të kaluar. Qeveria ka ndërmarrë hapa të kufizuar për të identifikuar dhe ndëshkuar zyrtarët që mund të kenë kryer shkelje të të drejtave të njeriut. Në shtator, qeveria miratoi ndryshime në Kodin Penal, duke ulur ndjeshëm dënimet për krimet e lidhura me korrupsionin”.

Ndërkaq, sipas një raporti të Freedom House, thuhet se kthimi në sundimin e ligjit dhe lufta kundër korrupsionit në Maqedoninë e Veriut – tregon një kthim prapa në sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit.  Raporti gjithashtu  paralajmëron për korrupsion afatgjatë në një nivel të lartë në Maqedoninë e Veriut dhe vë në dukje përplasjen e partive rreth ndryshimeve kushtetuese të nevojshme për shkak të vetos së Bullgarisë për anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian.

Related Posts