Tech & Auto

Telefonat kanë jetëgjatësi – sa zgjasin modelet e markave të njohura

Telefonat, si çdo gjë tjetër, kanë një jetëgjatësi të caktuar. Por, shtrohet pyetja se sa mund të zgjasin modelet e markave të caktuara.

Telefonat konsumohen me kalimin e kohës, bateria e tyre dobësohet, performanca bëhet më e dobët dhe të gjitha sa më sipër reflektohen në jetëgjatësinë e pajisjes.

Faqja Commando ka publikuar jetëgjatësinë mesatare të disa prej markave dhe prodhuesve më të njohur të telefonave të disponueshëm në treg.

– Apple iPhone: 4 deri në 8 vjet
– Samsung: 3 deri në 6 vjet
– Google Pixel: 3 deri në 5 vjet
– Huawei: 2 deri në 4 vjet

Këto janë jetëgjatësi mesatare dhe shifrat e përmendura mund të ndryshojnë në varësi të pajisjes.

Jeta e telefonit fillon të shënojë nga data e prodhimit të pajisjes, jo nga momenti i blerjes së telefonit. Prandaj, është gjithmonë e rëndësishme të dini se kur pajisja është prodhuar në fabrikë.

Për fat të mirë, mund ta zbuloni duke parë datën e prodhimit. Zakonisht është i shënuar në paketimin e vetë pajisjes, por nëse e keni hedhur tashmë kutinë, mund të gjeni opsionet për pajisjen (About) në cilësimet e telefonit, ku do të gjeni datën ose numrin serial.

Përveç kësaj, ju mund të zbuloni datën e prodhimit të pajisjes duke përdorur flokët e fshehtë. Thirrni *#06# për të gjetur numrin serial.

Nëse as kjo nuk ju përshtatet, në faqen SNDeepInfo mund të gjeni udhëzime për dekodimin e telefonit tuaj, sepse shumë prodhues e kodojnë datën e prodhimit brenda numrit serial të pajisjes.

Related Posts