Maqedoni

Spasovski pajtohet me Aggelerin, por fajin për mosndëshkimin e kriminelëve nuk e sheh në MPB

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, ka komentuar deklaratën e ambasadores së SHBA-së, Angela Aggeler, e cila ka thënë se institucionet kanë qenë në dijeni se të dyshuarit janë kriminelë, por nuk i kanë sanksionuar dhe çmimin e ka paguar Vanja.

“E them shumë shpesh deri tani dhe në media. Dhe kur fola për mosndëshkimin e të gjithë atyre që plaçkitën shtetin, shkatërruan popullin dhe që ishin kryesorët në shoqëri pa mbajtur përgjegjësi. E gjithë kjo është diçka që ne duhet ta kuptojmë dhe ta pranojmë si një kusht që duhet ndryshuar. Ndryshimi i sistemit duhet të bëhet shpejt dhe me efikasitet”, tha Spasovski.

Ai sqaroi se për të dyshuarin Ljupço Palevski-Palç‏o ka vepruar MPB-ja, por edhe pjesa tjetër e sistemit është dashur të reagojë me shpejtësi me gjykimet dhe ekzekutimin e sanksioneve. Duhet të konsolidohet i gjithë sistemi në drejtim të hetimeve që kur MPB-ja ndalon t’i shohim në shtëpi në një kohë të shkurtër ose pa masat e duhura, tha ministri.

Related Posts