Maqedoni

Snopçe: BDI ua humbi shpresat rinisë, prandaj ndodhën ky largim masiv nga vendi

Kandidati për deputet nga radhët e koalicionit VLEN, Halil Snopçe në aktivitetin e sotëm të rinistëve të VLEN-it, tha se në një shoqëri kur nuk shfrytëzohen kapacitet shoqërore, në atë shoqëri s’ka prosperitet.

“Ne synojmë që ta risim besueshmërinë e sistemit të përgjithësi që rinia të jetë aktive. Vetëm nëse rinia është aktive ne mund të shfrytëzojmë atë energji dhe inteligjencë rinore. Rinia do të jetë aktive në qoftë se ka besueshmëri, ndërsa kur ka besueshmëri ka shpresë dhe ku ka shpresë ka aktinizëm dhe ku ka aktinizëm ka rezultat. Koalicioni VLEN synon që ta kthejë besueshmërinë, shpresën dhe ta trasojmë rrugën që rinia të jetë aktive në proceset e sistemit”, tha Snopçe.

Sipas tij, pushteti 22 vjeçar me skandalet dhe aferat korruptive ka bërë që rinia ta humb shpresën në vend dhe ta kërkojë atë në vendet e huaja.

“Prandaj është ky emigrim i jashtëzakonshëm në vendin tonë. Vet zëvendëskryeministri tha se  prej vitit 2011 deri në vitin 2019 nga Maqedonia janë larguar 700.000 njerëz. Në vitin 2022, qeveria gjermane doli me statistika se 85.000 banorë kanë kërkuar leje qëndrimi dhe shumica absolute janë të rinj dhe shumica e asaj rinie janë shqiptarë”, tha Snopçe.

Ai shtoi se BDI në këto zgjedhje ka dalë me gardën e vjetër, eksponentë të regjimit të Gruevskit dhe asnjë prej ministrave dhe zëvendësministrave është kandidat për deputet.

“Kandidatët për deputetë janë të gjithë njerëzit e gardës së vjetër të Gruevskit dhe regjimi të Gruevskit që ne i themi si regjimi më i korruptuar në shtet. Pra këto janë kandidatë për deputetë, asnjë prej ministrave aktual nuk është kandidat për deputet, asnjë prej zëvenësministrave nuk është kandidat për deputet, as koordinatori i Grupit Parlamentar, që i bie nëse BDI ka qenë e suksesshme, dikush prej tyre duhej të ishte në garë për deputet. Këta shkojnë komplet me gardën e Gruevskit”, tha Snopçe duke theksuar se me përkrahjen rinore të VLEN-it do të arrijë ndryshimi.

Related Posts