Botë

Shtyhet votimi i Këshillit të Sigurimit të OKB-së për rezolutën lidhur me Gazën

Është shtyrë për nesër votimi i Këshillit të Sigurimit të OKB-së për rezolutën e Emirateve të Bashkuara Arabe që bën thirrje për një “ndërprerje urgjente dhe të qëndrueshme të armiqësive” në Gaza.

Duhej të ndodhte sot në mbrëmje, por gjatë gjithë ditës ka pasur debate diplomatike mbi propozimin, me mocionin që u shty dhe u kthye.

Shtetet e Bashkuara thuhet se po kërkojnë të zbusin fjalët e projekt-rezolutës, e cila siç qëndron gjithashtu kërkon që Izraeli dhe Hamasi të lejojnë aksesin e ndihmës në Gaza përmes rrugëve tokësore, detare dhe ajrore.

Projekt-rezoluta gjithashtu bën thirrje për lirimin e menjëhershëm dhe të pakushtëzuar të të gjithë pengjeve dhe pohon mbështetjen për një zgjidhje me dy shtete, raporton BBC.

Qeveria amerikane, si një nga pesë anëtarët e këshillit të sigurisë me fuqi të përhershme vetoje, bllokoi një rezolutë të mëparshme që bënte thirrje për një “armëpushim të menjëhershëm humanitar” në Gaza.

Related Posts