Maqedoni

Shkupi në vendin e tretë për ndotje të ajrit në botë

Kryeqyteti i Maqedonisë këtë mëngjes është qyteti dytë në Europë për ndotjen e ajrit, gjegjësisht i treti në botë, sipas platformës “IQAir”, e cila e ndjek ndotje në kohë reale.
Me indeksin e kualitetit të ajrit prej 172, ndotja e ajrit në Shkup është e dëmshme për shëndetin, ndërsa ajër më të ndotur se në Shkup është regjistruar vetëm në Sarajevë dhe New Delhi.
Banorët e Shkupit me vitet të tëra po ballafaqohen me ndotjen e ajrit, e cili po shkakton edhe shumë sëmundje tek popullata.

Related Posts