Maqedoni

Shkupi është qyteti i dytë më i ndotur në Evropë këtë mëngjes

Sot në mëngjes Shkupi u rendit i dyti në mesin e qyteteve më të ndotura në Evropë sipas platformës “IQAir” , e cila monitoron ndotjen e ajrit në kohë reale.

Me një indeks të cilësisë së ajrit prej 154, ndotja e ajrit në Shkup aktualisht është e dëmshme për shëndetin, dhe ajri më i keq se kryeqyteti maqedonas në Evropë është regjistruar vetëm në Krakov, Poloni

Nga Evropa, Prishtina, Varshava dhe Sarajeva ishin gjithashtu në pozitat e para më të këqija.

Në mbarë botën, Shkupi është aktualisht qyteti i 10-të më i ndotur në botë. I pari është Delhi në Indi.

Related Posts