Maqedoni

Shkupi dhe Velesi me ajrin më të ndotur

Në orën 13:00, faqja botërore për monitorimin e cilësisë së ajrit waqi.info mati ajrin e keq dhe të rrezikshëm të frymëmarrjes “të pasur” me grimca PM 10 dhe PM 2.5 në Veles dhe Shkup, të cilat janë në krye të listës dhe e kaluan dukshëm Strumicën e cila në ditët e kaluara kishte ajër jashtëzakonisht të ndotur, në të njëjtën kohë, në Slloveni, vend i ngjashëm për nga madhësia dhe popullsia me Maqedoninë, dhe me më shumë industri, ajri pothuajse pa përjashtim është i mirë për frymëmarrje.

Në të njëjtën kohë, në Evrizhual, gjithashtu një faqe interneti që monitoron cilësinë e ajrit në njëqind qytete të mëdha apo kryeqytete në botë, Shkupi është në vendin e 12-të në atë listë.

Pas Velesit dhe Shkupit, qyteti me ndotjen më të lartë të ajrit është Tetova, e ndjekur nga Strumica.

Për krahasim, në Slloveni, një ish-republikë jugosllave, e ngjashme me Maqedoninë për nga sipërfaqja dhe popullsia, nuk ka pothuajse asnjë vend ku ajri nuk është i mirë për frymëmarrje.

Megjithatë, një numër i madh masash po ndërmerren vazhdimisht atje dhe Lubjana konsiderohet si një nga qytetet më të gjelbërta dhe më të pastra në Evropë.

Related Posts