Botë

Sheiku i Dubait miraton planin për ndërtimin e aeroportit më të madh në botë

Udhëheqësi i Dubait, Sheiku Mohammed bin Rashid al-Maktoum ka miratuar një plan për ndërtimin e një terminali të ri pasagjerësh në aeroportin ndërkombëtar Al Maktoum në vlerë prej 128 miliardë dërhemësh (35 miliardë dollarë).

Bëhet e ditur se aeroporti ndërkombëtar Al Maktoum do të jetë më i madhi në botë me një kapacitet deri në 260 milionë pasagjerë dhe pesë herë më i madh se aeroporti aktual i Dubait.

“Aeroporti Ndërkombëtar Al Maktoum do të gëzojë kapacitetin më të madh në botë, deri në 260 milionë pasagjerë”, tha në një deklaratë sheiku i Dubait dhe kryeministri i Emirateve të Bashkuara Arabe.

Related Posts