Kryeministri do të theksojë deklaratat e politikanëve nga shteti fqinj që janë kundër Marrëveshjes së Prespës dhe do të theksojë se nuk respektohet çështja e emrit.

Të mërkurën mbrëma, Kyriakos Mitsotakis do të jetë në Shtëpinë e Bardhë në darkën e organizuar nga presidenti amerikan Joe Biden për nder të liderëve.

Në axhendën e Samitit do të jetë forcimi i aftësive mbrojtëse të Aleancës dhe kontributi më i madh i vendeve anëtare evropiane të NATO-s dhe Kanadasë.