Maqedoni

Qyteti i Shkupit vazhdon me realizimin e projektit të madh që rezulton nga programi” Për Shkupin modern”

Qyteti i Shkupit vazhdon me realizimin e projektit të madh që rezulton nga programi” Për Shkupin modern” që zbatohet në të gjitha 23 shkollat ​​e mesme të qytetit, në bashkëpunim me ndërmarrjet publike të Shkupit.

Në shkollën e mesme “Nikola Karev” në komunën e Karposhit, në kuadër të projektit, është duke u rregulluar dhe rregulluar kopshtarisht oborri prej 10.740 metra katrorë, me aksion për mbjelljen e pemëve dhe fidanëve, park i ri me bar. zonë, vendosja e pajisjeve të reja urbane që do t’u mundësojnë nxënësve të shkollave të mesme të kenë një qëndrim të këndshëm jashtë në kënde ku mund të socializohen, do të kenë mundësi të organizojnë ligjërata dhe punëtori edukative.

Rëndësia dhe qëllimi i këtij projekti është të inkurajojë nxënësit tanë të shkollave të mesme për të ruajtur, ruajtur dhe ushqyer mjedisin si dhe për të krijuar zona të reja parku dhe zona fitnesi. Gjithashtu, në oborret e shkollave zbatohet projekti për zonat e fitnesit në natyrë, me rekuizita dhe pajisje për të nxitur dhe promovuar stile jetese të shëndetshme përmes sportit dhe rekreacionit. https://www.facebook.com/share/p/dKth2QHi2sfye18K/?mibextid=Nif5oz

Related Posts