Maqedoni

Qyteti i Shkupit nis me realizimin e projektit për Bulevar “Hrvatska”

Qyteti i Shkupit nis me realizimin e projektit për Bulevar Hrvatska, i cili u ishte premtuar qytetarëve, por që nuk realizohet me dekada. Projekti është një nga projektet më të mëdha infrastrukturore, pas realizimit të të cilit Shkupi do të ketë një zgjidhje trafiku me karakter të unazës së brendshme rreth bërthamës qendrore dhe që siguron lidhje më të shpejtë dhe më të besueshme të komunës së Gazi Babës me Çairin. dhe Butel. Me realizimin e këtij projekti të shumëpritur, po ndërtohet në fazën e parë infrastruktura nëntokësore, e më pas faza e ndërtimit nga nënkalimi pranë Butelit deri në rrethrrotullimin pranë Autokomandës. Kjo zgjidhje e trafikut mbyll unazën e dytë në Shkup, e cila do të reduktojë ndjeshëm bllokimet e trafikut.

– Ndërtimi i bulevardit Hrvatska dhe ujësjellësi përgjatë trasesë së tij janë projekte kapitale, realizimi i të cilave është i domosdoshëm për zhvillimin e Shkupit. Edhe pse i premtuar me dekada, nuk është bërë asnjë hap për realizimin e tij dhe ky është aktiviteti i parë ndërtimor për realizimin e këtij projekti, i cili krijon edhe parakushte për tejkalimin e sfidave me furnizim normal me ujë për vendbanimet Çento, Stajkovci, Singeliq. , Inxhikovë dhe Hipodrom – theksoi kryetarja Arsovska.

Ekipet e qytetit të Shkupit dhe kryetarja Danela Arsovska sot në terren morën pjesë në fillimin e aktiviteteve ndërtimore për vendosjen e valvulës së gjilpërës së tubacionit me profilin F1600, me të cilin do të arrihet rregullimi i rrjedhës së ujit në vendbanimin Zhelezarë. por do të mundësojë edhe lidhjen e dy tubacioneve kryesore të ujësjellësit, njëri me profil F700 në Bulevardin Aleksandar Makedonski dhe tjetri me profilin F1600 përgjatë bulevardit të ri të projektuar Hrvatska. Ndërtimi i kësaj pjese të rrjetit të ujësjellësit është parakusht për përmirësimin e furnizimit me ujë në të gjithë territorin e komunës së Gazi Babës.

Related Posts