Maqedoni

Qyteti i Shkupit filloi ndërtimin e rrugës sê projektuar në Karposh 1

Kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, me ekipe të Departamentit për Planifikim dhe Planifikim Hapësinor të Qytetit të Shkupit dhe të ndërmarrjes publike Rrugët dhe rrugët, sot kanë inspektuar fillimin e punëve ndërtimore për ndërtimin e rrugës së re 1. në fshatin Krivi Dol të komunës së Karposhit.

– Sot fillojmë me ndërtimin e njërës prej dy rrugëve të reja të projektuara në këtë vendbanim, rruga 1. Nevoja për ndërtimin e këtyre rrugëve ka lindur për shkak të ndërtimit të rrethrrotullimit të ri ndërmjet bulevardit “8 Shtatori” dhe rrugës “Skupi”. , si dhe ndërtimi i kryqëzimit të ri në Momin Potok. Me ndërtimin e tyre do të mundësohet ndryshimi i regjimit ekzistues të qarkullimit për të garantuar siguri për përdoruesit e rrugës. Duke penguar lëvizjen e mjeteve motorike përgjatë shtegut të këmbësorëve dhe biçikletave dhe lidhjen e egër të rrugës Skupi dhe Blv. “Nikola Karev”, rrezikimi i këmbësorëve dhe çiklistëve do të parandalohet dhe do të mundësohet lëvizja e sigurt e tyre. Me ndërtimin e rrugës së re banorëve të Krivi Dolit do t’u sigurohet qasje e sigurt dhe e sigurt në shtëpitë e tyre – theksoi Arsovska.

Ndërtimi i rrugës së sapoprojektuar numër 1 bëhet përmes bashkëpunimit ndërkomunal, ndërsa punimet në të do t’i kryejë ndërmarrja publike “Rrugë dhe rrugë” Shkup.

Related Posts