Maqedoni

Petrovska: Vetëm të bashkuar mund t’i luftojmë kërcënimet hibride

Ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska, ka theksuar në debatin e sotëm “E ardhmja e NATO-s dhe Ballkanit: Përvojat nga Estonia” rëndësinë e bashkëpunimit dhe bashkërendimit në luftën kundër kërcënimeve hibride. Ajo ka përmendur që vetëm me një përgjigje të koordinuar dhe ndërtimin e shoqërisë së fortë kundër dezinformimit, vendet mund të përballen me kërcënimin hibrid. Petrovska gjithashtu ka theksuar se hapësira dhe transparenca institucionale janë thelbësore në luftën kundër dezinformimit.

Në lidhje me anëtarësimin në NATO, Petrovska ka vlerësuar vendimin e vendit për t’u bërë anëtare e plotë e NATO-s si një investim të rëndësishëm në sigurinë kombëtare.

Për sa i përket bashkëpunimit rajonal, ministrja Petrovska ka thënë se ky është thelbësor për procesin integrues të rajonit dhe ka mbështetur politikën e dyerve të hapura të NATO-s. Ajo gjithashtu ka theksuar rëndësinë e procesit integrues evropian për sigurinë në rajon dhe për afrimin më të madh me Bashkimin Evropian.

Related Posts