Maqedoni

Përkujtimi tradicional i 27 janarit – Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit

27 janari – Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të viktimave të Holokaustit – u shënua me ngjarjen tradicionale në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

Në këtë ngjarje, Sekretari Shtetëror në MPJ, Filip Tosevski, ambasadorja e shtetit të Izraelit, Simona Frankel, ambasadorja e Republikës së Kroacisë në cilësinë e kryesueses së IHRA-s, Nives Tiganj dhe nënkryetarja e Komuniteti Hebraik në Maqedoninë e Veriut, Radojka Helman Denkovska mbajtën fjalimin e hapjes në këtë ngjarje

Në prani të përfaqësuesve të korit diplomatik, ngjarja u mbyll me panel diskutimi me temë: Edukimi i të rinjve për Holokaustin, mes studentëve dhe profesorit universitar, Misho Dokmanoviq dhe Maja Susha, nga Instituti për Trashëgimi Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve Maqedonisë së Veriut.

Related Posts