Maqedoni

Për një muaj është vazhduar kufizimi i çmimeve të produkteve themelore ushqimore

Qeveria në mbledhjen e sotme të 222-të vendosi që deri më 29 shkurt ta vazhdojë kufizimin e çmimit të orizit, miellit, bukës dhe prodhimeve të tjera të bukës, biskotave, brimërave, mishit dhe prodhimeve të mishit, qumështit, vezëve, djathit, kaçkavalit dhe prodhimeve të tjera të qumështit, si dhe të ujit mineral të pagazuar dhe të gazuar dhe pijeve të pagazuara dhe të gazuara dhe birrës së lehtë.

Gjithashtu, është miratuar një vendim për ndryshimet në përcaktimin e çmimeve më të larta të produkteve në tregtinë me shumicë dhe pakicë. Kufiri i çmimit për ujin mineral të gazuar dhe të pazuar, si dhe pijet (lëngjet) pa gaz dhe të gazuar, përfshirë paketa të caktuara dhe birrë të lehta, është zgjatur deri më 29 shkurt.

Këto ndryshime vijnë në përpjekje për të mbajtur stabile çmimet e disa produkteve të rëndësishme ushqimore dhe përmirësuar kontrollin në tregun e shumicës dhe pakicë.

Related Posts