AktualeBotë

Pelegrinazhi i Haxhit, mijëra myslimanë mbushin Mekën

Mijëra besimtarë myslimanë mbërritën në qytetin e shenjtë të Mekës në Arabinë Saudite për të marrë pjesë në pelegrinazhin e Haxhit për vitin 2024.

Të veshur me rroba të bardha, me disa që mbanin çadra kundër diellit djegës të shkretëtirës, ​​myslimanët ecën në një rreth Qabes, ndërtesës së shenjtë në qendër të Xhamisë së Madhe të Mekës.

Pelegrinazhi i Haxhit konsiderohet një detyrë fetare që çdo mysliman i aftë që mund ta përballojë, duhet ta kryejë të paktën një herë në jetë.

E konsideruar si shtëpia e vendeve më të shenjta të Islamit, Arabia Saudite e konsideron veten si mbrojtëse e kësaj feje dhe merr përgjegjësinë e mbajtjes së një sezoni paqësor të Haxhit, kur myslimanët nga sekte të ndryshme mblidhen në të njëjtin vend dhe kohë.

Related Posts