Botë

Palestina kritikon votën e Izraelit për “njohjen e njëanshme” të shtetësisë së saj

Ministria e Jashtme palestineze ka thënë se “anëtarësimi i plotë i Shtetit të Palestinës në Kombet e Bashkuara dhe njohja e tij nga shtetet nuk ka nevojë për licencë nga [Kryeministri i Izraelit, Benjamin] Netanyahu”.

Kjo ishte në përgjigje të një votimi nga kabineti izraelit për të zyrtarizuar kundërshtimin e tij ndaj asaj që e quajti “njohjen e njëanshme” të shtetësisë palestineze, duke thënë se çdo marrëveshje e tillë duhet të arrihet përmes negociatave të drejtpërdrejta, shkruan Al Jazeera.

Netanyahu tha në fillim të takimit javor se masa erdhi pas “bisedimeve të fundit në komunitetin ndërkombëtar për një përpjekje për t’i imponuar Izraelit në mënyrë të njëanshme një shtet palestinez”.

Related Posts