Showbiz

Nominimet në kategoritë kryesore në Golden Globes

Janë bërë të ditur nominimet për çmimet Golden Globes që edhe e hapin sezonin e çmimeve për vitin 2024.

Dy filmat që kanë dominuar edhe që është pritur janë “Barbie” dhe “Oppenheimer”, ku filmi i parë i ka marrë nëntë nominime, ndërkaq i dyti dy.

Ndalni dhimbjen e kyceve në 3 ditë me këtë metodë të thjeshtë
Ossein+
Ato u prezantuan nga Cedric “The Entertianer” dhe Wilmer Valderrama në një ceremoni që u transmetua edhe në internet.

Filmi më i mirë dramë

“Oppenheimer”
“Killers of the Flower Moon”
“Maestro”
“Past Lives”
“The Zone of Interest”
“Anatomy of a Fall”
Filmi më i mirë komedi ose mjuzikëll

“Barbie”
“Poor Things”
“American Fiction”
“The Holdovers”
“May December”
“Air”
Filmi më i mirë i animuar

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”
“The Boy and the Heron”
“Elemental”
“The Super Mario Bros. Movie”
“Wish”
“Suzume”
Arritje kinematografike dhe në arkat filmike

“Barbie”
“Oppenheimer”
“Spider-Man: Across the Spider-Verse”
“Guardians of the Galaxy Vol. 3”
“The Super Mario Bros. Movie”
“John Wick: Chapter 4”
“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1”
“Taylor Swift: The Eras Tour”
Filmi më i mirë në gjuhë të huaj

“Anatomy of a Fall” (France)
“The Zone of Interest” (United Kingdom)
“Society of the Snow” (Spain)
“Fallen Leaves” (Finland)
“Past Lives” (United States)
“Io capitano” (Italy)
Aktori më i mirë në dramë

Bradley Cooper, “Maestro”
Cillian Murphy, “Oppenheimer”
Leonardo DiCaprio, “Killers of the Flower Moon”
Colman Domingo, “Rustin”
Andrew Scott, “All of Us Strangers”
Barry Keoghan, “Saltburn”
Aktorja më e mirë në dramë

Lily Gladstone, “Killers of the Flower Moon”
Carey Mulligan, “Maestro”
Sandra Hüller, “Anatomy of a Fall”
Annette Bening, “Nyad”
Greta Lee, “Past Lives”
Cailee Spaeny, “Priscilla”
Aktorja më e mirë në komedi ose mjuzikëll

Emma Stone, “Poor Things”
Margot Robbie, “Barbie”
Natalie Portman, “May December”
Fantasia Barrino, “The Color Purple”
Alma Pöysti, “Fallen Leaves”
Jennifer Lawrence, “No Hard Feelings”
Aktori më i mirë në komedi & mjuzikëll

Jeffrey Wright, “American Fiction”
Paul Giamatti, “The Holdovers”
Matt Damon, “Air”
Joaquin Phoenix, “Beau is Afraid”
Timothée Chalamet, “Wonka”
Nicolas Cage, “Dream Scenario”
Aktorja më e mirë në rol dytësor në dramë

Emily Blunt, “Oppenheimer”
Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”
Danielle Brooks, “The Color Purple”
Julianne Moore, “May December”
Jodie Foster, “Nyad”
Rosamund Pike, “Saltburn”
Aktori më i mirë në rol dytësor

Ryan Gosling, “Barbie”
Robert DeNiro, “Killers of the Flower Moon”
Robert Downey Jr., “Oppenheimer”
Charles Melton, “May December”
William Dafoe, “Poor Things”
Mark Ruffalo, “Poor Things”
Regjisori më i mirë

Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon”
Christopher Nolan, “Oppenheimer”
Greta Gerwig, “Barbie”
Yorgos Lanthimos, “Poor Things”
Bradley Cooper, “Maestro”
Celine Song, “Past Lives”

Related Posts