Maqedoni

Në Rotimlje u shënua 20 vjetori i vdekjes së presidentit Boris Trajkovski dhe anëtarëve të delegacionit

20 vjetori i vdekjes tragjike të ish-presidentit Boris Trajkovski, anëtarët e delegacionit dhe ekuipazhi i avionit u shënua sot me vendosjen e luleve të freskëta në memorialin në Rotimlje, afër Mostarit të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Në memorialin afër Rotimljes ku ndodhi aksidenti, lule të freskëta vendosën edhe përfaqësuesit e delegacionit qeveritar në përbërje: ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska Stojçevska dhe Kaja Shukova, Ministre e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, kolonel Biljana Blažeska, përfaqësuese. nga Kabineti i Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, deputetë nga Kuvendi i Maqedonisë, si dhe përfaqësues nga Ushtria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, EUFOR-BiH.

Në emër të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe në nderim dhe kujtim të ish-presidentit Boris Trajkovski, fjalimin e duhur mbajti kryetarja e delegacionit, Ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska.

“Ky memorial nuk është vetëm një monument i momentit tragjik. Ky është një kujtim për të gjitha gjeneratat se Maqedonia ka pasur dhe ka njerëz të virtytshëm dhe të vendosur, të cilët, duke ndjekur vizionin, ëndrrën e tyre, patën guximin të shikojnë në të ardhmen. Sot vendi ynë është anëtar i NATO-s dhe anëtarësimi në Bashkimin Evropian është i arritshëm. Vizioni i Trajkovskit më lë të bindur se edhe tani nuk do të hezitonte se çfarë është më e drejta, edhe pse ai vetë e dinte se njerëzit me vizion janë të dënuar të kuptohen më vonë”, tha në fjalimin e saj ministrja Kostadinovska-Stojçevska.

Para memorialit, së bashku me delegacionin maqedonas, kanë bërë nderime përfaqësues të rangut të lartë nga Bosnja dhe Hercegovina dhe qyteti i Mostarit.

Në këtë ditë, më 26 shkurt 2004, ish-presidenti Boris Trajkovski dhe delegacioni prej tetë anëtarësh që udhëtonin në një Konferencë Ndërkombëtare në Mostar vdiqën në një aksident avioni. Përveç presidentit Boris Trajkovski, kanë humbur jetën edhe zëdhënësja Dimka Ilkova Boskoviq, këshilltarët Risto Blazhevski dhe Anita Lozanovska, përfaqësuesi i MPB-së Mile Krstevski, truprojat Ace Bojinovski dhe Boris Velinovski, si dhe piloti dhe bashkë. – piloti i avionit.

Related Posts